Actueel


 MPVV wenst iedereen een Gelukkig Nieuwjaar!

Informatie over activiteiten/projecten in het jaar 2019 binnenkort online!

 

 

FlashMob op het plein

Ongeveer dertig Poolse vrijwilligers hebben donderdagavond met een flashmob op het Plein aandacht gevraagd voor hun werk als MPVV-vrijwilliger in Den Haag. Dat staat voor Multicultureel Platform Vrede & Vrijheid.

De geschoolde vrijwilligers willen jonge mantelzorgers helpen. Ze hebben een training van twee maanden achter de rug en willen graag aan de slag. Jonge mantelzorgers staan vaak onder grote druk en hebben niet veel vrije tijd. De MPVV-vrijwilligers nemen af en toe een avond of dagdeel de zorgtaken over zodat de jonge mantelzorgers bijvoorbeeld kunnen sporten of een avondje uit.

Stichting Multicultureel Platform Vrede & Vrijheid (MPVV) is opgericht in januari 2010 en is actief in Den Haag als platform en ontmoetingsplek voor alle Hagenaars, maar vooral voor de nieuwkomers van Poolse komaf

MPVV heeft vrijwillige maatjes ter beschikkingAndrzejki 2016 plCzeslaw Spiewa

Op 22 april 2016 had MPVV een concert "Czeslaw Spiewa solo act" van beroemde Poolse artiest Czeslaw Mozil georganiseerd. Er waren meer dan 100 mensen aanwezig en hebben enorm van het concert genoten. Hieronder een foto impressie.
foto's concert Czeslaw Spiewa


Verschil-mannen-en-vrouwen

Project: Emancipatie van de Poolse versus Nederlandse burgers in Den Haag

MPVV heeft acht bijeenkomsten georganiseerd in 2016 voor de Poolse- mannen en vrouwen in Den Haag met als doel het emancipatieproces te verbeteren. Belangrijke rol in dit project hebben ook de Nederlandse burgers gespeeld, vooral als rolmodellen met verhalen over succes en mislukking. We konden vergelijken op welke manier Poolse en Nederlandse burgers kijken tegen de emancipatie en op welke manier ze de problemen oplossen. Uiteindelijk doel van de vergelijking was om de goede voorbeelden te volgen en de mislukkingen te voorkomen. Met andere woorden hebben we mensen gemotiveerd om zelf problemen op te lossen en van elkaars ervaringen te leren.

Hieronder de datums/tijdstip van de bijeenkomsten:

1-ste Emancipatie bijeenkomst:

Spectaculaire 'kick off' van emancipatieproject voor Poolse versus Nederlandse Hagenaars vond plaats op 8 maart van 19 tot 22 uur en was een zeer geslaagde bijeenkomst met totaal 92 aanwezigen. Hierbij een link met foto impressie van de geweldige avond:

'Kick off' MPVV Emancipatieproject - 8 maart 2016

Emacipatie 8 maartemanicpatie 8 maart 5emancipatie 8 maart 2

De volgende emancipatie bijeenkomsten waren op:

2-de bijeenkomst: 29 april van 19:00 tot 22:00 uur

3-de bijeenkomst: 28 mei van 19:00 tot 22:00 uur

4-de bijeenkomst: 17 juni van 19:00 tot 22:00 uur

5-de bijeenkomst: 23 september van 19:00 tot 22:00 uur

6-de bijeenkomst: 14 oktober van 19:00 tot 22:00 uur

7-de bijeenkomst: 5 november van 15:30 tot 18:00 uur

8-ste bijeenkomst: 20 november van 14:00 tot 17:00 uur

Alle bijeenkomsten zullen we  in het Buurthuis van de Toekomst de Sprong te Den Haag houden, want de locatie is centraal gelegen en hierdoor goed bereikbaar voor iedereen uit heel Den Haag. Buurthuis van de Toekomst de Sprong is een nieuwe ontmoetingsplaats voor MPVV en het Poolse Centrum.

Adres: Paviljoensgracht 33, 2512 BL Den Haag